|
کد مطلب: 79498
خيال "سرکوب بيداري اسلامي" يک اشتباه راهبردي و تحليل غلط است/ بايد با تصور "ما نتوانستيم و نميتوانيم" مقابله کنيم
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 841
به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، دلدادگان و عاشقان امام خميني(ره) از سراسر کشور در بيست و پنجمين سالگرد رحلت معمار کبير انقلاب اسلامي در جوار مرقد نوراني آن حضرت جلوه هاي کم نظيري از شکوه، ايستادگي، عزت و عشق به آرمانهاي انقلاب اسلامي را متجلي ساختند و با آرمانهاي آن عزيز سفر کرده پيماني دوباره بستند.
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين اجتماع عظيم و پر طراوت، با ريشه يابي و تبيين علت اشتياق و کنجکاوي روزافزون ملتها به شناخت پديده پرقدرت و رو به پيشرفت جمهوري اسلامي، «شريعت اسلامي» و «مردم سالاري» برخاسته از اين شريعت را دو پايه اصلي مکتب امام خميني خواندند و با تأکيد بر وفاداري ملت و مسئولان به اين نسخه «سياسي ـ مدني» نوين افزودند: مزاحمت و سنگ اندازي هاي امريکا و کم رنگ شدن روحيه و جهت گيري نهضت امام بزرگوار، دو چالش اساسي است که ملت ايران با شناخت و غلبه بر آنها، راه پر افتخار و سعادت بخش امام راحل عظيم الشأن را ادامه خواهد داد.
حضرت آيت الله خامنه اي در بخش اول سخنان خود در اين همايش عظيم و ملي، جاذبه روزافزون امام خميني و جمهوري اسلامي را در افکار عمومي ملتها به ويژه ملتهاي مسلمان، واقعيتي مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: ?? سال پس از رحلت رهبر کبير انقلاب اسلامي، قشرهاي مختلف بويژه جوانان و فرزانگان دنياي اسلام کنجکاوانه و مشتاقانه بدنبال آگاهي بيشتر از پديده مردمسالاري ديني، نظريه ولايت فقيه و ديگر مسائل انقلاب اسلامي هستند.
ايشان، هجوم بي وفقه و بسيار گسترده «تبليغاتي، سياسي» دشمنان به جمهوري اسلامي را يکي از عوامل تشديد کنجکاوي ملتها درباره انقلاب اسلامي برشمردند و افزودند: افکار عمومي جهان اسلام، بيشتر از گذشته مشتاق شده است تا ماهيت و حقيقت حکومتي را که آماج اين حملات بي سابقه و مستمر است، بشناسد و رمز ايستادگي و موفقيت هاي آن را درک کند.
حضرت آيت الله خامنه اي، بيداري اسلامي و احساسات ضد استکباري را، يکي از نتايج کنجکاوي و درک ملتها نسبت به انقلاب اسلامي برشمردند و تأکيد کردند: جبهه استکبار در خطايي راهبردي تصور مي کند بيداري اسلامي را ريشه کن کرده اما درک و فهمي که منجر به بروز بيداري اسلامي شد، از بين رفتني نيست و اين پديده، دير يا زود گسترش خواهد يافت.
ايشان، اقتدار و پيشرفت مستمر ملت ايران را يکي ديگر از دلايل کنجکاوي ملتها در قبال جمهوري اسلامي و مردمسالاري ديني خواندند و خاطر نشان کردند: نسل جوان دنياي اسلام بدنبال پاسخ اين سوال مهم و تاريخي است که جمهوري اسلامي چرا و چگونه ?? سال در برابر هجوم خشن و خصمانه نظامي، سياسي و تبليغاتي دشمنان و تحريم هاي بيسابقه امريکا ايستادگي کرده و بدور از محافظه کاري، روز بروز پيشرفته تر و مقتدرتر شده است؟
رهبر انقلاب در تبيين بيشتر علل جذابيت جمهوري اسلامي افزودند: ملتها و نسل جوان و فرهيخته جهان اسلام، پيشرفت هاي ملت ايران در عرصه هوا و فضا را مي بيند، حضور ايران در ميان ده کشور پيشرفته بسياري از دانشهاي نوپديد را ملاحظه مي کنند، شتاب علمي ?? برابري ايران را نسبت به ميانگين جهاني نظاره گرند و درک مي کنند که ملت ايران در سياستهاي منطقه حرف اول را مي زند و با ايستادگي در مقابل رژيم غاصب صهيونيستي، از مظلوم دفاع و با ظالم مقابله مي کند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: اين واقعيات هر انساني را به کنجکاوي و شناخت بيشتر پديده جمهوري اسلامي فرا مي خواند.
ايشان برگزاري ?? انتخابات در ?? سال گذشته آنهم با مشارکت بالا و تحسين برانگيز ملت و «حضور پر شور ملي در راهپيمايي ?? بهمن و روز قدس» را از ديگر واقعيت هاي جذاب ايران براي افکار عمومي خارجي دانستند و افزودند: ما به اين گونه مسائل عادت کرده ايم و عظمت و اهميت آنها به چشممان نمي آيد اما اين حقايق زيبا، براي ناظران جهاني و مردم ديگر کشورها پرسش برانگيز و بسيار خيره کننده است.
رهبر انقلاب همه ي اين واقعيات زيبا و شوق آفرين را ساخته و پرداخته دست توانا و فکر بديع معمار بزرگ انقلاب اسلامي يعني حضرت امام خميني(ره) برشمردند و ادامه سخنانشان را به ترسيم تصوير کوتاه اما گويايي از مکتب امام اختصاص دادند.
نکته اصلي اين بخش از سخنان رهبر انقلاب، اين واقعيت بود که براي رسيدن به هدف، بايد راه را گم نکنيم و براي پيمودن صحيح راه نيز، به درک نقشه اصلي آن معمار چيره دست و خوش فکر نيازمنديم.
حضرت آيت الله خامنه اي بناي يک نظم «مدني ـ سياسي» بر اساس «عقلانيت اسلامي» را، نقشه اصلي امام خواندند و افزودند: فروپاشي نظام «وابسته، فاسد و ديکتاتوري پادشاهي» و ريشه کن کردن خصوصيات آن رژيم مقدمه ايجاد بناي عظيمي بود که امام آن را با همت سترگ خود و همراهي ملت، انجام داد.
رهبر انقلاب اسلامي در تشريح ستون ها و پايه هاي اصلي نظم سياسي مدني مورد نظر امام بر دو نکته اساسي و کاملا بهم پيوند خورده، تأکيد کردند: اول شريعت اسلامي بعنوان روح و جوهره جمهوري اسلامي و دوم سپردن کارها بدست مردم از طريق مردمسالاري و انتخابات
ايشان افزودند: کسي گمان نبرد که امام، انتخابات را از فرهنگ غرب اتخاذ و با تفکر اسلامي مخلوط کرد چرا که بدون ترديد اگر انتخابات و مردمسالاري از متن شريعت اسلامي قابل اتخاذ نبود «امامِ صريح و قاطعِ ما»، اين موضوع را بيان مي کردند.
رهبر انقلاب تأکيد کردند: براساس مکتب امام خميني، شريعت اسلامي بعنوان حقيقت و ماهيت نظام اسلامي بايد در همه کارها، قانونگذاري ها، سياستگذاريها، عزل و نصبها، رفتارهاي عمومي و ديگر مسائل، مورد توجه کامل باشد ضمن اينکه گردش کار در اين نظم سياسي مدني، بر اساس مردمسالاري برخاسته از همين شريعت است و مردم بي واسطه يا با واسطه همه مقامات کشور را انتخاب مي کنند.
رهبر انقلاب اجراي کامل شريعت اسلامي را موجب تأمين ? عنصر اصلي: «استقلال، آزادي، عدالت و معنويت» خواندند و افزودند: پايبندي به شريعت سعادت بخش اسلامي، علاوه بر آزادي هاي فردي و مدني، آزادي ملت از بند مستکبران يعني استقلال ملي را نيز تأمين مي کند، عدالت را محقق مي سازد و معنويت را به همراه مي آورد.
حضرت آيت الله خامنه اي سپس يک نکته مهم و اساسي ديگر مکتب امام را، مورد توجه و تبيين قرار دادند.
ايشان گفتند: در مکتب امام، هيچ قدرت و غلبه اي که با اعمال زور و سلاح حاصل شود مورد قبول نيست البته قدرت و اقتدار ناشي از انتخاب مردم، محترم و پذيرفته شده است و هيچکس نبايد در مقابل آن سينه سپر کند که اگر کرد، اين کار او فتنه است.
حضرت آيت الله خامنه اي، نسخه سياسي مدني امام را فصل تازه اي در ادبيات سياسي جهان برشمردند و در بيان يکي از ديگر از عناصر اين نسخه نوين افزودند: کمک به مظلوم و مقابله با ظالم از عناصر اصلي مکتب امام است.
ايشان در همين زمينه، به حمايت کامل و بدون وقفه امام خميني از ملت مظلوم فلسطين اشاره کردند و افزودند: ايستادگي در مقابل ظالم و شکستن صريح ابهت ظالمان از اصول مهم مکتب امام است که همواره بايد مورد توجه ملت و مسئولان باشد.
رهبر انقلاب، تحقق عملي نسخه سياسي ـ مدني امام را، يکي از تفاوت هاي آشکار مکتب ايشان با نظريه هاي صرفاً تئوريک خواندند و اين سوال اساسي را مطرح کردند که: آيا کار بزرگي که امام با موفقيت کامل انجام داد، ادامه پيدا خواهد کرد؟
پاسخ ايشان به اين سوال مثبت اما مشروط بود.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: در جدول زيبا و جذاب امام، بطور طبيعي خانه هاي خالي وجود دارد که پر کردن آنها و ادامه آن راه سرنوشت ساز، کاملا ممکن است اما بشرط همت و آگاهي ملي و مراعات عناصر اين راه.
حضرت آيت الله خامنه اي با تحسين وفاداري ملت به اهداف و آرمانهاي امام خميني تأکيد کردند: با رفتاري که ملت در ?? سال پس از رحلت امام بزرگوار نشان داده تمام خانه هاي خالي اين جدول پر مي شود و در پرتو ادامه راه امام، ايران عزيز، به اذن پروردگار به اوج قدرت خواهد رسيد.
رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان، توجه حضار و همه ملت را به يک نکته اساسي ديگر جلب کردند و آن اينکه: پيمودن راه امام خميني و تحقق اهداف آن بزرگوار، مثل هر هدف مهم ديگر با موانع و چالشهايي روبروست که اگر آنها را نشناسيم و بر طرف نکنيم، ادامه راه، دشوار يا غير ممکن خواهد بود.
حضرت آيت الله خامنه اي در همين زمينه دو چالش «بيروني» و «دروني» را از مهمترين چالشهاي موجود خواندند که لازم است جوانان، نخبگان، صاحبنظران و فرزانگان فکري و نظري، آنها را مورد توجه و بررسي قرار دهند.
ايشان در تبيين «چالش بيروني»، به مزاحمت ها و سنگ اندازي هاي استکبار جهاني و بطور مشخص امريکا اشاره کردند و افزودند: البته برخي متفکران سياسي غربي گفته اند که: اين مزاحمت ها بي فايده است اما امريکا همچنان به اجراي اين نقشه کلان خود ادامه مي دهد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: امريکاييها با تقسيم بندي کشورها، جريانهاي سياسي و شخصيت هاي دنيا به سه دسته «کشورهاي گوش به فرمان»، «دولتها و جريانهايي که فعلاً با آنها مدارا مي شود» و «دولتها و جريانهاي نافرمان» افزودند: نحوه ي مواجههي امريکا با دولتهاي سرسپرده و گوش به فرمان، حمايت کامل، همه جانبه و توجيه رفتارهاي زشت آنها در جامعه ي جهاني است، البته در قبال اين حمايت بي دريغ، به نفع منافع خود، آنها را مي دوشند.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به برخي نظام هاي مرتجع و به شدت استبدادي که مورد حمايت همه جانبه ي امريکا قرار دارند، گفتند: امريکا از چنين کشورهايي که در آنها نه انتخاباتي برگزار مي شود و نه ملت هاي آن قدرت حرف زدن دارند به عنوان کشورهاي پدرسالار ياد مي کند نه ديکتاتور.
رهبر انقلاب دومين دسته از کشورها در تقسيم بندي امريکايي ها را کشورهايي خواندند که امريکا به دليل منافع مشترک، فعلاً با آنها مدارا مي کند اما اگر فرصتي پيدا کند خنجر را به قلب آنها فرو خواهد کرد.
رهبر انقلاب، کشورهاي اروپايي را نمونه اي از اين کشورها برشمردند و تأکيد کردند: البته امريکاييها در عين مداراي منفعت طلبانه با اروپا، از زندگي خصوصي شهروندان و مقامات اروپايي جاسوسي مي کنند و حتي حاضر به عذرخواهي هم نيستند.
ايشان افزودند: البته اروپايي ها به دليل خدمت به منافع امريکا خطاي راهبردي بزرگي مرتکب شده اند که برخلاف منافع ملي آنهاست.
حضرت آيت الله خامنه اي کشورهاي دسته سوم را کشورهايي خواندند که «زير بار زور امريکا نمي روند».
ايشان خاطر نشان کردند: سياست امريکا در قبال اين کشورها، استفاده بدون حد و مرز از همه ي امکانات ممکن براي ضربه زدن و از پا درآوردن آنهاست.
رهبر انقلاب در تببين روش هاي مقابله امريکا با کشورهايي که به واشنگتن باج نمي دهند، گفتند: البته به دليل ضررها و خسارات ناشي از حمله امريکا به عراق و افغانستان امروز حمله ي نظامي در اولويت برنامه هاي امريکا نيست.
ايشان يکي ديگر از مهمترين راهبردهاي امريکا در قبال کشورهاي «نافرمان و مقاوم» را استفاده از عناصر وابسته در اين کشورها برشمردند و خاطر نشان کردند: سامان دادن کودتا و يا کشاندن مردم به خيابانها از مهمترين روشهاي امريکا در استفاده از عناصر وابسته است.
رهبر انقلاب افزودند: هر دولتي در هر کشوري با رأي مردم روي کار بيايد، حتما اقليتي که به آن دولت رأي نداده اند با او مخالفند، امريکا از همين مسئله استفاده مي کند و با تحريک عناصر اصلي مخالفين، بخشي از مردم را به خيابانها مي کشاند.
ايشان افزودند: نمونه اي از اين رفتار، امروز در بخشي از اروپا به روشني ديده مي شود البته ما قضاوتي در اين زمينه نداريم اما سناتورهاي امريکايي در ميان تظاهرات خياباني معترضين واقعا چه کار مي کنند؟
رهبر انقلاب اسلامي فعال کردن «گروههاي تروريستي» را از ديگر روشهاي امريکا براي مقابله با کشورهايي برشمردند که حاضر نيستند زير بار زور امريکا بروند.
ايشان گفتند: عراق، افغانستان، برخي کشورهاي عربي و ايران عزيز ما از قربانيان اصلي اين شيوه ي برخورد امريکايي ها هستند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به حمايت امريکا از گروهک تروريستي منافقين و ارتباط عناصر اين سازمان تروريستي با دستگاههاي حاکميتي امريکا از جمله کنگره افزودند: منافقين که شمار زيادي از علما، دانشمندان، «نخبگان سياسي و فرهنگي» و مردم ايران را ترور کرده اند، زير چتر حمايت امريکا قرار دارند.
رهبر انقلاب اسلامي از ديگر راهکارهاي امريکا در قبال کشورهاي مستقل و "باج نده" را «ايجاد اختلاف و دوگانگي در رأس حاکميت ها» و «ايجاد انحراف در مباني ايماني و اعتقادي مردم» خواندند و افزودند: به فضل الهي، امريکايي ها در قبال ملت ايران در همه ي اين عرصه ها شکست خوردند و توطئه هاي آنان از جمله کودتاي نظامي، حمايت از فتنه گران، تلاش براي کشاندن بخشي از مردم به خيابانها و ايجاد شکاف در ميان مسئولين، به دليل ايمان و بيداري ملت ناکام ماند.
حضرت آيت الله خامنه اي پس از تشريح ابعاد چالش بيروني، در تبيين چالش دروني فرا روي نظام گفتند: اين چالش و خطر بزرگ زماني روي مي دهد که ملت و مسؤلان «روحيه و جهت گيري هاي» نهضت امام بزرگوار را از نظر دور بدارند و فراموش کنند.
ايشان در همين زمينه، به اشتباه در تشخيص دوست و دشمن و ناتواني در شناخت دشمن اصلي و فرعي اشاره کردند و گفتند: همه بايد توجه داشته باشند که در حوادث مختلف از دشمن اصلي غفلت نکنند.
رهبر انقلاب به عنوان يک مصداق در بحث اصلي فرعي کردن دشمنان، به اقدامات زشت برخي گروههاي نادان و جاهل تکفيري، وهابي و سلفي عليه تشيع اشاره کردند و گفتند: همه بايد متوجه باشند که دشمن اصلي، سرويسهاي اطلاعاتي بيگانگان و کساني هستند که اين جريانها را تحريک مي کنند و پول و سلاح در اختيارشان قرار مي دهند.
ايشان تأکيد کردند: البته هر کسي که فکر تعرض به جمهوري اسلامي را داشته باشد يقيناً با مشت محکم ملت مواجه خواهد شد اما در عين حال معتقديم که دست نه چندان پنهان دشمن که مسلمانان را به جان هم مي اندازد دشمن اصلي ماست نه اين گروههاي فريب خورده.
رهبر انقلاب اسلامي از دست دادن انسجام ملي، دچار شدن به تنبلي و بي روحيگي، کم کاري، حاکم شدن يأس و نااميدي و نيز تصور غلط «ما نمي توانيم» و «ما نتوانستيم»، را از ديگر ابعاد چالش دروني نظام اسلامي برشمردند و تأکيد کردند: همانطور که امام عزيز فرمودند، ما مي توانيم و عزم ملي و مديريت جهادي خواهند توانست گره ها را باز و مشکلات پيش رو را حل کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پايان بيانات خود تأکيد کردند: نام مبارک امام بزرگوار و نقشه ي آن معمار کبير به فضل الهي، ملت ايران را در همه ي مراحل ياري مي کند و با ايجاد اميد و نشاط و روحيه، آينده روشن ايران عزيز را رقم خواهد زد.
پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام و المسلمين سيدحسن خميني با خير مقدم به زائران و عاشقان بنيانگذار جمهوري اسلامي، تلاش براي محروميت زدايي، کمک به مستضعفين و رفع فقر را از اهداف و جهت گيريهاي اصلي امام راحل برشمرد و گفت: رهبر معظم انقلاب نيز همواره به اين جهت گيري اساسي تأکيد ويژه داشته اند که اين، درسي براي همگان است.
توليت آستان مقدس حضرت امام خميني(ره)، همچنين حل مشکلات اقتصادي را نيازمند تدبير، عقلانيت، همکاري قواي سه گانه و وحدت ملي دانست و افزود: اقتصاد بايد با فرهنگِ رفع محروميت عجين شود.
انتهاي پيام/خ ز/
|
|
|
|